Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu släpps version 1.3.1 av RIB Huvudprogram

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-12-09 kl. 10:30
Nu är det dags att uppdatera RIB Huvudprogram 1.3 till RIB Huvudprogram 1.3.1. Denna uppdatering ger det senaste innehållet i Bibliotek, Farliga ämnen, Resurs och Insatsstöd.

Varför uppdatera?

En programuppdatering är det bästa sättet att hålla dina program i topptrim. Uppdateringar för RIB Huvudprogram omfattar vanligtvis både programändringar och förändringar i datainnehåll som gör att du får nya funktioner, bättre prestanda, buggfixar och aktuella regelverk med mera – så se till att du alltid använder den senaste programversionen.

 

Vad är nytt och uppdaterat?

Ett antal mindre buggrättningar har gjorts och samtliga databaser har uppdaterats:

Bibliotek: samtliga inlagda dokument fram till december 2015 har lagts till.

Farliga ämnen: på fysdatafliken presenterar vi gränsvärdena tydligare. Vi har också lagt till ett nytt gränsvärde, AEGL (Acute Exposure Guideline Levels), från Amerikanska naturvårdsverket.

På räddningsfliken är formuleringarna vi använder för olika kemskyddsdräkter uppdaterade, läs mer i tidigare publicerad nyhet.

Moderniserade rekommendationer för personlig skyddsutrustning i RIB

På transportfliken kan vi tyvärr inte visa någon detaljinformation från IMDG-koden längre, läs mer i tidigare publicerad nyhet.

Ingen mer detaljinformation från IMDG-koden i RIB

Resurs: har uppdaterats för att innehålla samma information som på webben. Du vet väl att du som resursägare kan logga in på Resurs på webben och ändra information om dina resurser och er organisation?

Resurs finns inte längre tillgängligt för de abonnenter som får standardversionen av RIB, utan är bara tillgänglig för myndigheter och räddningstjänster.

Insatsstöd: i denna uppdatering hittar myndighetskunder nytt insatskort för motorvagnståg X60-B.

 

Vilka versioner uppdateras?

RIB Huvudprogram 1.3.1 kan du ladda ner och installera även om du inte har RIB installerat sedan tidigare. Du kan också använda den för att uppdatera RIB Huvudprogram 1.3.0, både lokal och serverinstallation.

Uppdateringen uppdaterar samtliga föregående versioner av RIB Huvudprogram 2012 (1.2.x). Äldre versioner av RIB Huvudprogram måste avinstalleras innan RIB Huvudprogram 1.3.1 kan installeras.

 

Hur hämtas och installeras RIB Huvudprogram 1.3.1?

RIB Huvudprogram 1.3.1 laddar du ner från vår nedladdningssida, se länk nedan.

Observera att det inte skickas ut DVD-skivor med RIB Programpaket. Om du inte har möjlighet att ladda ner RIB, så kan du kontakta RIB Support.

Till RIBs nedladdningssida

 

Hur installerar jag uppdateringen?

Du installerar/uppdaterar RIB Huvudprogram genom att ladda ner installationen från vår nedladdningssida och extrahera zip-filen på din dator. Starta sedan installationen genom filen "Setup RIB Huvudprogram.exe". En installationsguide kommer att hjälpa dig igenom installationen.

Installationsanvisningar 

 

 

Kontakt: RIB Support rib@msb.se