Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

RIB på surfplatta/pekplatta?!

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-09-02 kl. 16:16
Du vet väl om att programpaketet RIB även kan köras på surfplattor/pekplattor? Om inte läs vidare för att lära dig mer.
Ofta får vi frågor och önskemål om att kunna köra RIB på surfplattor/pekplattor då vi är ute på mässor, utbildar genom användarstöd eller genom kontakt till RIB Support. Vårt svar är att det går redan idag så länge kraven för RIB och ingående program uppfylls. Sedan flera år tillbaka har bärbara datorer, fordonsdatorer och Tablet PC funnits i åtanke vid utvecklingen av RIB, det var bland annat därför som, mycket tack vara användarnas önskemål, det särskilda visningsläget OP-RIB utvecklades för RIB.
 
Så länge systemkraven för de ingående produkterna i RIB programpaket uppfylls eller om fjärråtkomstlösning till en miljö där dessa används finns tillgänglig, så kan RIB användas på exempelvis en surfplatta/pekplatta.
 
Att utveckla RIB som applikation för exempelvis operativsystemen Mac OS X och iOS är i dagsläget inget MSB har för avsikt att göra. Det finns dock flera tredjepartslösningar för att använda Windowsbaserade operativsystem som stöds av RIB på Mac, IPhone och IPad mm. Har du nya önskemål eller frågor om systemkraven för RIB eller om att köra RIB på Mac eller andra Apple produkter, läs gärna mer på RIBs hemsida eller kontakta RIB Support.
 
RIB XM 1-2009 körs på surfplatta med Windows 7.
RIB XM 1-2009 körs på surfplatta med Windows 7.
 
RIB XM 1-2009 körs på surfplatta från Apple. Virtualiseringslösning.
RIB XM 1-2009 körs på surfplatta från Apple. På bilden används en fjärråtkomstslösning via internet.
 
Kontakt: RIB Support rib@msb.se