Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

RIB 2012 Nyheter: Summering

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-01-18 kl. 13:00
I RIB 2012 har vi uppdaterat och förbättrat många av våra program. Vi vill att RIB ska vara din bästa informationskälla var du än befinner dig: på olycksplatsen, bakom skrivbordet eller i undervisningen.
Som du säkert redan sett har vi med jämna mellanrum lagt ut vad som är nytt i RIB 2012. Här följer en kort summering över nyheterna!
  • I det nya programmet RIB Karta kan du nu se resultat från verktyget LUPP och Spridning Luft på en och samma kartbild. Tidigare har de alla visat information i varsin kartdel och i vissa fall också haft olika krav på bakgrundskartor. Ett av målen med utvecklingen av RIB 2012 var att göra det möjligt att få en samlad bild av olika typer av information i en och samma karta. Detta resulterade i RIB Karta.
  • RIB Bakgrundskartor är ett paket med digitala kartor som täcker hela Sverige och ett område som sträcker sig ca 10 mil in i Norge och Finland. Dessa bakgrundskartor kan användas i RIB Karta och i Insatsstöd. Kartorna installeras med installationsprogram på en separat DVD-skiva märkt RIB Bakgrundskartor.
  • Den nya versionen av LUPP är både tekniskt uppdaterad och uppfräschad med nya funktioner. Programmet syftar till att ge överblick och leverera underlag för beslut i det fortlöpande räddningsarbetet samt utgöra underlag för dokumentation, utvärderingar och utredningar.
  • Informationsinnehållet i Resurs har uppdaterats.
  • Det är nu enklare att installera RIB Huvudprogram och det är färre tredjepartsberoenden i den nya programvaran. 
  • HTML-utskrifter ersätter tidigare använda Crystal Reports i RIB Huvudprogram, vilket ger snabbare och snyggare utskrifter.
  • Ett antal verktygsprogram har tagits bort för utvärdering och eventuell renovering; RMP Comp, Reactive, Riskera, Cisternbrand hydraulikberäkning, Oljan är lös, Radio B96 och Brandscenario.
 

När kommer RIB 2012?


Den 18/1 2012 startar utskicket av RIB  2012. Med i programpaketet kommer du att finna en uppdaterad version av ”Kom i gång med RIB 2012” och ett följebrev med instruktioner och ytterligare information.
 
Kontakt: RIB Support rib@msb.se