Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Påminnelse: Supporten för Windows XP upphör

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-05-09 kl. 09:24
Den 8 april 2014 lade Microsoft ner all support för Windows XP Service Pack 3. RIB Support har också upphört med all support för Windows XP.

Varför upphör support för Windows XP?

Genom att lägga ned stödet för äldre versioner av Windows kan vi utveckla RIB programpaket med hjälp av modernare verktyg som förbättrar såväl prestanda, säkerhet och funktionalitet. Att underhålla och testa alla funktioner på ett flertal kombinationer av operativsystem, databashanterare, webbläsare etcetera är både tidskrävande och kostsamt.

Vad innebär det att support upphör?

Det innebär att du bör agera eftersom du kan exponera din dator för potentiella risker genom att använda system efter att supporten upphört. MSB råder användare som använder Windows XP att uppgradera till Windows 7 eller senare för att fortsätta använda program ur RIB programpaket.

Har du frågor eller synpunkter är du, som alltid, välkommen att kontakta RIB på rib@msb.se eller på telefon 010-240 55 30.

Kontakt: RIB Support rib@msb.se