Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt webbverktyg för kvalitetssäkring inom räddningstjänst

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-11-24 kl. 12:11
RIB Kunskapstest är ett nytt webbverktyg för att kvalitetssäkra kommunal räddningstjänst. Verktyget innehåller olika test som kan användas för att kvalitetssäkra kunskapsnivån inom olika områden hos räddningstjänsten. Testen kan bestå av faktamaterial för repetition, övningsfrågor, scenarier och prov.

Vilka test kommer att finnas i RIB Kunskapstest?

Initialt finns testen "Kvalitetssäkring Räddningsledare A" och HazMat Training" med och de kommer i första hand att följas upp med "Fire Training" och "Kvalitetssäkring Räddningsledare B". Över tid kommer det sedan att fyllas på med andra kunskapstest, bland annat gällande räddning vid tågkrasch och rekommendationer vid trafikhändelser med e-fordon.

Möjlighet för räddningstjänsten att anpassa testen

Alla räddningstjänster tillhör varsin organisation i systemet och kan via dem göra lokala anpassningar på testen genom att dölja ämnesområden som inte är relevanta för området man verkar i, eller genom att lägga till information om till exempel speciella objekt inom sitt område.
Kontakta RIB Support för att lägga till en organisationsadministratör som får åtkomst till den här funktionen!

RIB Kunskapstest hittar du här: ribkunskapstest.msb.se

Läs mer om RIB Kunskapstest

  


 

Kontakt:
No such user