Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt 90 sekunder reportage

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-11-07 kl. 13:24
I senaste reportaget från utbildningsserien 90 sekunder presenterar vi ett nytt ledningsfordon i Skåne, samt ett reportage om en evakueringspipa som används av räddningstjänsten i den danska staden Fredericia.

 

Nytt ledningsfordon i Skåne
Tanken med ledningsfordonet är att det inte bara är räddningstjänsten som skall använda det även andra kommunala instanser men även Polis och Länsstyrelse som vid olika tillfällen kan behöva en ledningsplats. Fordonet är inköpt av Kommunförbundet Skåne som samordnar drift och underhåll.
Du hittar reportaget under kategorierna De 5 senaste, Räddning, Trafik

Evakueringsvisselpipa
I den danska staden Fredericia har räddningstjänsten sedan några år tillbaka använt en väldigt högljudande visselpipa. Den används av befäl vid akut behov av evakuering. Ett litet billigt och enkelt redskap som komplement till radion. Vid den stora branden i Fredericias hamn så användes den vid ett par tillfällen med framgång, den kommer nu användas av räddningstjänster i hela det nybildade förbundet Trekanten brand.
Reportaget hittas under  Kategorier De 5 senaste, Brand, Räddning, Nordiska länder.
 
Vill du veta mer om 90 sekunder är du välkommen till vår hemsida www.msb.se/90sekunder

Kontakt: Support rib@msb.se