Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt 90-sekunder-reportage: Erfarenheter från skogsbrandssommaren 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-04-03 kl. 10:13
Sommaren 2018 var rekordvarm och skogsbrandsrisken var hög. Vi har i det här reportaget besökt några av de större skogsbränderna och försökt samla lite av de erfarenheter och reflektioner man gjorde under sommaren.

Under hela sommaren 2018 var det i runda slängar 8 000 räddningsinsatser till bränder i skog och mark, medelvärdet för de senaste 10 åren är runt 4 500.

Sammanlagt under sommaren fick Sverige hjälp från nio olika länder. Det var sex flygplan, 14 helikoptrar och 340 utländska brandmän, vilket gjorde sommarens insatser till den största brandbekämpningsinsatsen inom EU någonsin.

Se trailern nedan eller logga in på 90 sekunder PLAY för att se hela filmen. Har du inte tillgång till 90 sekunder PLAY? Läs mer om tjänsten.

 

Kontakt: RIB support rib@msb.se