Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya inslag på 90 sekunder PLAY

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-12-07 kl. 09:57
Brand i 1600-tals kvarter, Eksjö och Miljövänlig övningsanläggning, Västervik

Brand i 1600-tals kvarter, Eksjö

Det var ett skräckscenario för räddningstjänsten när det började brinna i den gamla trähusbebyggelsen i centrala Eksjö, tidigt på söndagmorgonen den 16 augusti 2015. De flesta av husen är byggda på 1600-talet men används på ett modernt sätt. Folk både bor och verkar i lokalerna, och det finns inte dagens moderna brandskydd med brandväggar, brandmurar och liknande.

Miljövänlig övningsanläggning, Västervik

I Västervik eldar man gasol istället för lastpallar i sin övningsanläggning, vilket både har förbättrat miljön och säkerheten för 100-talet brandmän som årligen övar i centrala Västervik. Anläggningen kan startas upp på 15 minuter och styrs via en trådlös manöverpanel där instruktören kan styra värme, rök och eld beroende på hur rökdykarna agerar.

Se trailer på Youtube från Brand i 1600-tals kvarter, Eksjö

Se båda inslagen på 90 sekunder PLAY (extern länk)

Kontakt:
Tina Elfstedt Tina.Elfstedt@msb.se