Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Mindre uppdatering till LUPP 6.2

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-06-28 kl. 14:34
Vi har hittat och åtgärdat 2 fel vilket resulterade i en mindre uppdatering av LUPP. För LUPP Import så finns nu hjälp för bättre matchning mellan de enhetsstatusar som SOS Alarm lämnar i sina ZeRed-filer och de statusar som LUPP använder.

De fel som har åtgärdats är:

  1. Radering av insatser: Om du i, LUPP-dialogen "Administrera insatser", raderar en insats som har enheter kopplade till sig genom att använda högerklicksmenyn så kommer de kopplade enheterna inte automatiskt att återgå till station utan hamnar i ett mellanläge då de ser ut att vara upptagna fast de egentligen är disponibla.
  2. XML-kod i dagboksanteckningar: På grund av en bugg i Microsofts XML-parser slinker det ibland med XML-kod i vissa anteckningar. Till exempel: <FlowDocument PagePadding="5,0,5,0" AllowDrop="True". 

 

Hur uppdaterar du?

Beroende på om du redan har LUPP 6.2 eller inte så behöver du hantera det på olika sätt.

 

Ny installation av LUPP eller uppdatera från LUPP 6.0 eller 6.1:

  1. Hämta ner installationfilerna och kör installation enligt anvisningarna (inklusive LUPP-installationen).
  2. Avsluta med att köra patchen för LUPP (LUPPPatch_v624917.msp) efter att installationen av LUPP 6.2 har genomförts.

 

Du har redan LUPP 6.2 installerad:

  1. Hämta ner och kör patchen för LUPP (LUPPPatch_v624917.msp) på alla datorer där LUPP 6.2 är installerad.

 

När uppdateringen är klar kan du kika i menyn Hjälp - Om LUPP där det nya versionsnumret är LUPP 6.2.4917.

 

LUPP Import: Uppdaterat exempel för ZeRed

Nu finns en uppdaterad exempelfil för import från ZeRed. Uppdateringen består i en bättre matchning mellan de enhetsstatusar som SOS Alarm lämnar i sina ZeRed-filer och de statusar som LUPP använder.

Det är endast den nedersta delen av filen (rad 165 och framåt) som handlar om uppdatering av enhetsstatus. (name="8 Uppdatera enhetsstatus") så om du vet att inga egna anpassningar har gjorts i ZeRed-settingsfil så kan du utan vidare använda exemplet. Om du har gjort egna anpassningar (sökvägar, filter med mera) så är det enklast om du enbart klistrar in avsnittet med name="8 Uppdatera enhetsstatus" i din settingsfil.

  

Samtliga filer laddas ner från RIBs nedladdningssida.

Gå till RIBs nedladdningssida

Kontakt: RIB Support rib@msb.se