Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

LUPP: Borttappade sambandsalternativ?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-06-28 kl. 14:33
En tidigare bugg i installationsfilerna för LUPP gör att samband (telefonnummer, radioanropsnummer med mera) på enheter, stationer och organisationer inte kommer med vid uppdateringen från LUPP 6.1 till 6.2. Nya installationsfiler, där detta problem är åtgärdat, finns nu att ladda ner.Om du tidigare skrivit in telefonnummer med mera i egenskapsdialogerna för organisation, station eller enhet så har alla telefonnummer försvunnit efter uppdatering till LUPP 6.2.

 

Om du blivit av med telefonnummer finns det tre sätt att komma tillrätta med detta problem (välj endast ett):

  1. Gå igenom egenskaper för organisation, station och enhet och komplettera manuellt med de kontaktvägar som saknas
  2. Leta fram den backup av LUPPs databas som du uppmanades göra innan uppdatering till LUPP 6.2. Ta en backup av den nuvarande databasen. Packa båda databasbackuperna i en zip-fil och skicka till RIB Support så får du i retur ett script som lägger in de borttappade sambandsalternativen i din databas. (RIB Support har dock ej möjlighet att hjälpa dig med just detta under 1 juli – 2 augusti)
  3. Ta bort alla organisationer, stationer och enheter i enhetsregistret och gör en ny import av enhetsregistret (förutsätter att du gjort säkerhetskopia av enhetsregistret tidigare)

 

Den installation för RIB Exchange, som nu finns på RIBs nedladdningssida, har inte detta problem.

 

Tveka inte att höra av dig till supporten om du har frågor men på grund av semesterar kan det vara lite längre väntetider än normalt under juli.

Kontakt: RIB Support rib@msb.se