Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kvalitetssäkring Räddningsledare i RIB

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-06-20 kl. 08:29
Visste du att det i RIB programpaket ingår ett webbverktyg för att kvalitetssäkra räddningsledare? Verktyget är till för att arbetsgivaren ska kunna bedöma om räddningsledaren har den kompetens som behövs. ”Kvalitetssäkring Räddningsledare” består av frågor som räddningsledaren ska besvara. Frågeområdena och frågorna har tagits fram av MSB i samverkan med räddningstjänster i Sverige. Respektive räddningschef avgör hur resultatet av utvärderingen ska användas.

MSB har drivit ett projekt med namnet Effektiva räddningsinsatser sedan 2013. Slutrapporten släpptes vid årsskiftet 14/15 och i samband med Brand 2016 lanserades de första version av verktyget Kvalitetssäkring Räddningsledare nivå 1, som motsvarar Räddningsledare A. En vidareutveckling kommer ske under 2016-2017, då mer innehåll och möjlighet för varje organisation att lägga in egna frågor som speglar den lokala riskbilden tillkommer.

Du hittar ”Kvalitetssäkring Räddningsledare” på RIB på webben:

https://rib.msb.se/verktyg

 

Skapa konto för inloggning

Kvalitetssäkring Räddningsledare kräver inloggning för att ditt resultat ska kunna sparas till nästa gång du besöker oss. För att logga in så skapar du ett konto på Min sida.

Registrera ny användare

Kontakt: RIB Support rib@msb.se