Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Fire och HazMat Training nu på webben!

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-01-26 kl. 14:10
I RIB programpaket ingår två utbildnings- och övningsprogram som heter Fire Training och HazMat Training. De finns nu tillgängliga som en del av RIB på webben.

Fire Training ger grundläggande kunskaper i ämnet brand och HazMat Training ger räddningstjänstpersonal grundläggande kunskaper inom ämnet räddningskemi. De ger möjlighet till att studera fakta och information samt att öva sig själv med övningsuppgifter och taktiska scenarion.

Under 2015 så har en del av innehållet i HazMat Training gåtts igenom, mer specifikt så har benämningarna på kemskyddskläder setts över och anpassats till den EU-standard som kom för några år sedan, och till hur vi skriver i våra lärobäcker och i RIB Farliga ämnen.

Möjligheten att kunna köra befintliga träningsprogrammen över webben, utan krav på installation, är ett återkommande önskemål från våra användare. Nu går det! Från och med idag så finns både Fire Training och HazMat Training tillgängliga på webben. Det är ju dock bara första versionerna på webben och vi planerar förbättringar under det kommande året.

Du kan använda dator eller surfplatta, men vi rekommenderar inte mobil.

Både Fire Training och HazMat Training hittar du här:

RIB Verktyg på webben

 

Både Fire Training och HazMat Training kräver inloggning för att ditt resultat ska kunna sparas till nästa gång du besöker oss. Du skapar ett användarkonto på ”Min sida”. Har du redan ett konto på där så kan du använda det.

Registrera ny användare

 

Kontakt: RIB Support rib@msb.se