Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dags att uppdatera Lupp, Karta och Spridning Luft – vi förbereder oss för Lupp-appen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-11-19 kl. 08:20
Nu finns uppdateringar av Lupp, Karta, Spridning Luft och RIB Exchange tillgängliga för nedladdning på vår nedladdningssida. Läs mer om vad uppdateringen innehåller nedan.

Vi vill först och främst passa på att rikta ett stort tack till er användare som hjälp oss med denna uppdatering. En del av er har tipsat oss om fel som nu har rättats och andra har ställt upp och testkört denna version under flera veckor för att kvalitetssäkra den. Tack!

 

Uppdateringar i Lupp

Nu är snart Lupp-appen här! Den kommer att släppas senare under vintern och har i sin första version en begränsad funktionalitet. Den innehåller dagboken, i vilken du kan läsa och skriva anteckningar.

Den stora förändringen i Lupp är därför en flik i Inställningar som heter Lupp-app. En installation av RIB Exchange med tillhörande Lupp-databas måste förberedas så att appen kan nå den. Uppgifter läses sedan in på denna flik och ingår i den QR-kod som genereras. Genom att scanna QR-koden med Lupp-appen så ansluts appen till den aktuella Lupp-databasen hos er organisation. Du kan läsa mer om detta i samband med att appen släpps.

 

Uppdateringar i RIB Exchange

Flera justeringar har gjorts i RIB Exchange för att förbättra stabilitet och prestanda.

 

Uppdateringar i Karta

I Karta så har hanteringen av webbpublicerade kartor förbättrats, så kallade WMS-tjänster (Web Map Service). Karta innehåller nu en färdig lista med förslag på användbara WMS:er.

Har du fler tips på bra och användbara WMS:er? Tipsa oss genom att maila rib@msb.se.


Uppdateringar i Spridning Luft

Vädertjänsten för att hämta ner väderprognoser har förbättrats så att hämtning och nedladdning nu går snabbare.

 

Hur hämtar och installerar jag?

Installationsprogrammen för Lupp, Karta, Spridning Luft och tillhörande RIB Exchange laddas ner från vår nedladdningssida, se länk nedan.

Installationsprogrammen fungerar både för att uppdatera gamla versioner och för nyinstallationer.

Uppdateringen uppdaterar Lupp 6.2, Karta 1.2, Spridning Luft 2.0 och RIB Exchange 2.0. Äldre versioner måste avinstalleras innan programmen kan installeras. 

Nedladdningssida med installationsanvisningar 

  

Kontakt: RIB Support rib@msb.se