Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Avveckling av ett antal verktygsprogram ur MSB RIB

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-03-04 kl. 10:00
Ett antal verktygsprogram i MSB RIB kommer att avvecklas och tas bort. Detta innebär att de kommer att sluta distribueras, men kan fås ut på begäran av användare.

Det är viktigt att vi på MSB som informationsägare och utgivare kan stå för riktigheten i informationen som vi ger ut. Vi kontrollerar detta genom att regelbundet låta ämnesinsatta personer gå igenom informationen som presenteras i våra program. Syftet med arbetet är att kontrollera informationens riktighet och målet är att ta fram beslutsunderlag kring huruvida MSB fortfarande står bakom informationen i sin roll som informationsägare.

Vi har nu kommit fram till att informationen i ett antal program till vissa delar är felaktig och att det finns, eller tas fram, alternativa informationstillgångar från MSB som är mer uppdaterade. Vi kommer därför att avveckla följande verktygsprogram ur MSB RIB:

  • Indikeringsinstrument (MSB 2018–03297)
  • Metod kem (MSB 2018–03298)
  • Olycka radiak (MSB 2018–03299)
  • Sanering radiak (MSB 2018–03304)
  • VIK (MSB 2018–03302)

 

Systemen anses ha nått slutet av sin livscykel och kommer sluta att distribueras med MSB RIB, men kan fås ut på begäran av användare. MSB ansvarar efter utfasning inte längre för drift, support eller underhåll.
Programmen Indikeringsinstrument, Metod kem, Olycka radiak och VIK kommer försvinna med nästa uppdatering av MSB RIB Huvudprogram. Programmet Sanering radiak kommer försvinna efter den 31 december 2019 för att möjliggöra övergången till nya informationsmängder.

  

Kontakt: RIB Support rib@msb.se