Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

90 sekunder: Återkondesering av gas - test av nya metoder

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-01-11 kl. 10:00
I senaste reportaget från 90 sekunder presenterar vi ett försök med olika provisoriska metoder av impaktering, det vill säga återkondensering av gaser.

I oktober 2014 testade räddningstjänsten i Skellefteå tillsammans med MSB, Boliden och FOI olika metoder för att återkondensera gaser.

FOI stod för det vetenskapliga genom att mäta och väga gasen som släpptes ut, och jämförde det mot den återkondenserade vätskan.

På så vis fick man fram exakta värden för respektive metod. I samband med testerna tittade man även på möjligheterna att göra en snabb första åtgärd i det vanliga larmstället.

 

Läs mer om 90 sekunder

Välkommen att teckna abonnemang

Till 90 sekunder Play

Kontakt:
Tina Elfstedt Tina.Elfstedt@msb.se