Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

90 sekunder: 2 nya reportage i juni

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-06-09 kl. 13:22
Två nya 90 sekunder-reportage har publicerats i juni.

80 ton PVC i lågor

Räddningstjänsten i Katrineholm ställdes inför ett problem när det uppdagades att en brinnande industribyggnad innehöll 80 ton PVC. Släcker man med vatten kommer man få stora mängder kontaminerat släckvatten som riskerar att slå ut det kommunala reningsverket.

Trailer för reportaget hittar du här:

https://www.youtube.com/watch?v=l9heX-Y7-xg

 

Tankbil med svavelsyra i diket

MSB har 6 kemenheter i landet som tillsammans med fem olika kemföretag har ett nätverk, Företagens kemberdeskap, för att snabbt kunna bistå med expertkunskap vid kemolyckor. När en tankbil med drygt 20 kubikmeter med svavelsyra hamanade i diket på E18, kunde man via ett samtal med Kemira få all nödvändig information för att lösa uppgiften.

Kontakt: RIB Support rib@msb.se