Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

6/11 släpps nya 90 sekunder reportage - Brand i cementfabrik, Slite och Bussolycka utanför Sveg

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-10-23 kl. 14:40
Du kan redan nu ta del av reprtagens trailers och sedan se reportagen i sin helhet på 90 sekunder PLAY!

Brand i cementfabrik, Slite

-Våga ta i från början. Våga ta beslut tidigt. Ha en god dialog med industrier redan innan bränder inträffar och var inte rädd att ta hjälp av externa resurser.
Detta var några av de lärdomar yttre befäl Henrik Johansson drog efter branden i ett lager med 1600 ton plast, på Cementa i Slite på Gotland den 24 maj 2017. Det stora uttaget av släckvatten tömde dricksvattendepåerna i samhället och man övergick därför till att använda havsvatten. För att skydda grundvattnet samlade man in det smutsiga släckvattnet.

På 90 sekunder PLAY hittar du reportaget under kategorierna: 5 senaste och Brand.

Bussolycka utanför Sveg

Buss med 58 passagerare i diket en söndagsmorgon i april. En riktig jobbig situation för vilken räddningstjänst som helst. Lägg till att det sker i glesbygd med åtskilliga mil för räddningstjänsten att åka. Där är scenariot för deltidskåren i Sveg som var den första räddningstjänsten på plats. På någon timme lyckas man ändå få fram en stor räddningsstyrka. Det var ett 30-tal brandmän på plats från båda sidor länsgränsen, ett 20-tal poliser, 50-60 personer från sjukvården i omkring 15 ambulander och 5 helikoptrar.

På 90 sekunder PLAY hittar du reportaget under kategorierna: 5 senaste, Sjukvård, Räddning, Trafik och Polis.

 

Kontakt: RIB support rib@msb.se