Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

2/10 släpps nya 90 sekunder reportage - Långvarig brand i matvarulager samt pulverbrev i Göteborg

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-09-25 kl. 15:32
Du kan redan nu se reportagens trailers och sedan ta del av hela reportaget via 90 sekunders Playsida.

Långvarig brand i matvarulager, Vestby, Norge

Det nästan 10.000 kvadratmeter stora matvarulagrret hos grossisten Asko, i Vestby i Norge, bjöd räddningstjänsten på många och stora utmaningar när det började brinna i en truck. -22 grader inne i fryslagret skapade en del problem, när sen matvarorna började tina upp blev det andra och mer oväntade problem. Trots att räddningstjänsten vid flera tillfällen rapporterade att de hade kontroll varade insatsen i en vecka innan man hade släckt allt.

Du hittar reportaget under följande kategorier: De 5 senaste, Brand, Räddning, Nordiska länder

 

Pulverbrev i Göteborg

I januari 2017 larmades räddningstjänsten till SVT-huset i Göteborg efter att en anställd hade öppnat ett hotbrev  som innehöll pulver. Totalt evakuerades cirka 300 personer och polisens nationella bombskydd kallades in. Händelsen är bara en av flera så kallade pulverlarm som inträffat i Sverige den senaste tiden.

Du hittar reportaget under följande katagorier: De 5 senaste, Räddning, Sjukvård, Farliga ämnen

   

  

  

Kontakt: RIB support rib@msb.se