Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Februariseminarium om förändring

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-01-09 kl. 15:35
Många vill ha förändring. Färre är beredda att förändra sig själva. Den 21 februari håller NJR seminarium i Karlstad på temat Förändring.

I höstas var Nätverket Jämställd Räddningstjänst, NJR, på seminarieturné. Sammanlagt kom närmare 200 personer för att diskutera hur räddningstjänsten ska förändras för att erbjuda arbetsplatser som är bra för både kvinnor och män. I vår blir det fler seminarietillfällen. Grundtemat är det samma, men vidgat till att också handla mer övergripande om förändring. Rubriken är ”Gärna förändring – bara jag inte måste ändra på mig…”

Karlstad leder NJR

NJR:s sekretariat flyttas mellan medlemsorganisationerna och under 2017 är det Räddningstjänsten Karlstadsregionen som har det. Nils Weslien, förbundsdirektör i Karlstadsregionen, ser fram emot att leda NJR och mot seminariedagen.

- Det är jätteviktigt att alla ska ha samma möjligheter att jobba i räddningstjänsten. Kvinnor och män ska bli bra och likvärdigt bemötta när de gör sin praktik och det ska förstås finnas praktiska förutsättningar i form av omklädningsrum, utrustning som passar och så vidare, säger Nils Weslien.

Föreläsare 21 februari

  • Tina Thörner, kartläsare och coach som använder erfarenheterna från rallyvärlden för att bana väg för kvinnor i andra mansdominerade branscher.
  • Snickaren Marie Halvarsson och byggchefen Lars Bergqvist kommer att prata om den uppmärksammade kampanjen Stoppa machokulturen som fackförbunden Byggnads och Byggcheferna driver gemensamt.
  • Dessutom berättar Ulrika Jansson, doktor i arbetsvetenskap och genusforskare, om sin senaste studie kring politikers och chefers uppfattningar om varför det går trögt att förändra räddningstjänsten.
  • Daniel Boyacioglou som är brandman i Södertörn, stå-upp-poet och tvåfaldig mästare i Poetry Slam medverkar också.

Kostnadsfritt

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla som jobbar i räddningstjänsten.

- Vi hoppas att folk kommer hit från hela Mellansverige. Inte bara chefer utan alla typer av personal. Om det verkligen ska bli förändring måste frågan diskuteras och nå ut i skiftlagen, säger Nils Weslien.

Den som inte kan komma till Karlstad den 21 februari får en chans till. Senare i vår, preliminärt den 5 april, hålls ett liknande seminarium i Göteborg.

Läs mer och anmäl dig här till seminariet i Karlstad 21 februari

 

 

Kontakt:
Annika Lindqvist Annika.Lindqvist@msb.se