Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Arbetsmiljöverket granskar efter sextrakasserier

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-03-20 kl. 10:32
Anna Lemke sextrakasserades under sina år som brandman. Nu ska Arbetsmiljöverket göra inspektion hos hennes dåvarande arbetsgivare Mjölby.

I tio år var hon brandman. Hon berättar om rullbrädan som används för att ligga på när man kollar underredet på en bil, den som på många stationer kallas hora.

– En av killarna grejade med en bil. Jag och ett gäng killar stod runt omkring och han som mekade sa: "Ta hit horan, jag måste in en gång till". Då sa en av de andra "Men Anna står ju redan här!"

Killarna runt omkring flinade och själv blev hon helt ställd.

– De är så inkörda i sitt beteende, de har slutat reflektera.

Det var andra anspelningar på sexuella tjänster, det var utfrysning i fikarummet och ett ständigt ifrågasättande av henne.

– Det fanns inget sätt att hantera det. Sa man inte ifrån så fortsatte det. Sa man ifrån så hette det att man inte klarade jargongen.

När kommunledningen till slut fick veta hur hon hade det på sin arbetsplats fick Previa i uppdrag att göra en utredning. Den kom fram till att ingen hade gjort något fel utan att det var Anna själv som hade kommunikationsproblem. Hon betraktar Previas utredning som en ren beställning från kommunen.

– Kommunen har medgett att trakasserier inte får förekomma. Därför betalade de Previa för att komma fram till att det som har hänt inte har hänt. Cheferna vägrar lyssna på sanningen.

Anna Lemke ansåg att det inte skulle fungera att gå tillbaka till jobbet eftersom hennes förtroende för cheferna var kört i botten och hon valde att sluta med avgångsvederlag. Ärendet har gått vidare till Arbetsmiljöverket. I vår ska verket göra inspektion hos Mjölby kommun.

– Utifrån arbetsmiljölagen kan vi granska var det kan ha brustit och bedöma vem som möjligen ska ställas till ansvar, säger Robert Aldén, sektionschef på Arbetsmiljöverket.

Redan tidigare har en utredning från Arbets- och miljömedicin, en enhet inom Region Östergötland, gett henne rätt. "Patienten bedöms troligen ha varit utsatt för en långvarig skadlig exponering på sin arbetsplats i form av kränkande särbehandling. Denna exponering bedöms med övervägande skäl ha lett till ohälsa", står det i utredningen.

Men Dag Segrell, kommunchef i Mjölby, håller fast vid den utredning som Previa gjorde på kommunens uppdrag.

– Hennes egna upplevelser kan ingen ta ifrån henne, men Previas utredning visar ju inte på att det förekommit kränkande särbehandling. Och vi kan inte göra så mycket mer, hon är inte längre anställd hos oss.

– Men det är väl jättebra att Arbetsmiljöverket kommer hit. Det som Anna har upplevt är ju inget som vi tycker är bra.

Anna Lemke tycker att kommunen skulle kunna göra massor för att förbättra arbetsmiljön, om de hade vågat.

– Istället väljer de att klamra sig fast vid sin bristfälliga utredning. Det handlar inte om "upplevelser" utan om fakta. Hoppas att Arbetsmiljöverket kan få dem att vakna ur sin dvala.

Två och ett halvt år har gått sedan hon slutade som brandman. Idag arbetar hon som sjuksköterska på konsultbasis och har inga planer på att gå tillbaka till räddningstjänsten.

– De säger att de vill ha in kvinnor, men jag tror inte att de menar det.

Kontakt:
No such user