Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Seminarium: Katastrofhantering i Bangladesh och Sri Lanka

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-09-18 kl. 12:36
Välkommen på seminarium om katastrofhantering i Bangladesh och Sri Lanka. Seminariet äger rum på MSB, Fleminggatan 14 i Stockholm, den 19 oktober kl 9.30-12.00 och arrangeras av Risk- och krisforskningscentrum på Mittuniversitetet, partner i ASCENT.

Ansvarig forskare och kontaktperson för seminariet är Jörgen Sparf, jorgen.sparf@miun.se. Läs mer om projektet på http://www.ascent.disaster-resilience.net/

Föredragshållare är forskare från Bangladesh och Sri Lanka som deltar i det EU-finansierade projektet ASCENT (Advancing Skill Creation to ENhance Transformation). Vi får höra om erfarenheter och forskning inom förebyggande arbete och katastrofhantering i de två länderna samt om resultat ifrån projektet. Seminariet utgör avslutningen på ett veckolångt Sverigebesök där forskarna har varit på Risk- och krisforskningscentrum på Mittuniversitetet och på ett besök på MSB Sandö.

Seminariet vänder sig till alla inom MSB och hos andra organisationer med intresse av internationella hjälpinsatser och frågor inom risk- och krishantering i utvecklingsländer.

Anmälan sker till Jörgen Sparf, jorgen.sparf@miun.se.

Kontakt: Minna Bodin