Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nyheter - Forskning

Tipsa om artikeln

Nu utlysning om ett sammanhängande totalförsvar

2019-04-16 kl. 12:02
Idag den 16 april har MSB öppnat för ansökningar inom forskningsutlysningen om ett sammanhängande totalförsvar.

Forskningsutlysning om totalförsvaret

2019-04-02 kl. 11:11
I mitten på april öppnar MSB en forskningsutlysning som handlar om totalförsvaret. Den heter "Utmaningar för ett sammanhängande totalförsvar" och är på 20 miljoner kr.

Ny rapport om brottsförebyggande åtgärder mot radikala vänsterrörelser

2019-03-29 kl. 10:29
Hur uppfattas radikala vänsterrörelser av tjänstemän i kommuner? Vilka effekter får brottsförebyggande åtgärder mot dessa rörelser?

Fem forskningsprojekt om informationspåverkan

2019-02-28 kl. 11:17
MSB finansierar fem forskningsprojekt inom området informationspåverkan. Det är resultatet av en forskningsutlysning under 2017 och 2018.

Fortsatt arbete för att minska effekterna av bränder i bostäder

2018-11-28 kl. 09:30
Inom satsningen forskningen kring Brand i bostäder har forskare kartlagt olika aspekter av bostadsbränder. Resultaten från forskningen kommer nu integreras i det fortsatta arbetet med att minska antalet bostadsbränder och antalet omkomna och skadade vid brand. Slutsatserna är att hembesök har effekt i socialt utsatta områden med många bostadsbränder, fler aktörer behöver arbeta med individanpassat brandskydd för att minska antalet omkomna och nya tekniska lösningar för brandskydd kan ge samhällsnytta på sikt.