Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ta det varsamt i vinterväglaget

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-11-28 kl. 11:39
SMHI varnar för att snö och halka väntas att komma in över stora delar av Sverige under veckan. AGA har föredömligt gått ut med en påminnelse till sina chaufförer om att ta det varsamt och vara väl förberedda.
För många blir det säsongspremiär för att köra i vinterväglag när snö väntas komma in under veckan. Det gäller att planera sina körningar, menar AGA, och både ha gott om tid och
rätt utrustning för vinterväglag.
  • Tänk på att ni har bra däck (Ny lag om vinterdäck beslutade regeringen om i förra veckan, gäller från 1 januari 2013.)
  • Släpp på gaspedalen och kör defensivt med tydlig framförhållning
  • Kör aldrig om ni känner er osäkra bakom ratten. Stanna och invänta snö- och halkbekämpning (Meddela alltid AGA)
  • Det är förbud för all körning i AGA vid underkylt regn/ishalka. Stanna omedelbart fordonet om ni råkar ut för underkylt regn, invänta bättre vägförhållande samt meddela AGA .
Källa: AGA
Kontakt:
No such user