Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Resultat från undersökning rörande utformningen av ADR-S och RID-S

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-05-16 kl. 14:36
Från mitten på februari till mitten av april genomförde vi en undersökning för att få reda på vad användarna av våra regelverk ADR-S och RID-S tycker om deras utformning. Totalt svarade 275 personer på undersökningen som nu är avslutad.
Vi fick även in en del synpunkter på själva innehållet i reglerna. Då bestämmelserna är internationella får inte respektive land själva genomföra ändringar i regelverken. MSB beaktar dock de inkomna synpunkterna i samband med det internationella arbete som vi deltar i och som vi även löpande informerar om på vår startsida. 

Resultat av undersökningen

Sidformat

För att all information om respektive UN-nummer ska rymmas på samma sida presenteras tabell A i dagsläget som liggande sidformat. Övriga texter i regelverken presenteras som stående sidformat. Skulle du önska att även tabell A ska presenteras som stående sidformat, med följden att respektive rad löper över två sidor?

Ja: 23 %
Nej: 60 %
Har ingen betydelse: 17 %

Egen bok

I dagsläget består ADR-S av en bok. Skulle det underlätta i ditt arbete med regelverket om tabell A och B lyftes ur till en separat bok? (Gäller även RID-S)

Ja: 47 %
Nej: 36 %
Har ingen betydelse: 17 %

Gemensam utgåva

Skulle du i framtiden vilja att ADR-S och RID-S slås ihop till en gemensam utgåva?

Ja: 27 %
Nej: 56 %
Har ingen betydelse: 18 %

Slutsats

I nuläget, med beaktande av ovanstående resultat, kommer MSB inte att genomföra några förändringar vad gäller regelverkens utformning till de närmast kommande utgåvorna av ADR-S och RID-S.
 
Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se