Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Remiss - ackreditering av organ som ska kontrollera fordon för transport av farligt gods

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-11-25 kl. 11:04
Att Bilprovningens monopol tagits bort för att även låta andra besiktningsorgan kontrollera fordon innebär att dessa organ ska vara ackrediterade i en särskild ordning.
MSB är behörig myndighet för transport av farligt gods på land och får utfärda föreskrifter inom detta område i syfte att förebygga och skadebegränsa olyckor.
 
De generella krav som ställs på besiktningsorgan enligt bestämmelserna i fordonslagen, förordningen och tillhörande föreskrifter anser inte MSB är tillräckliga. Det är viktigt att de organ som ska utföra de särskilda kontroller som krävs för fordon som ska transportera farligt gods har kompetens för uppdraget, samt att det finns rutiner för dessa kontroller. MSB anser därför att det krävs ett särskilt ackrediteringsförfarande för de organ som ska kontrollera fordon för transport av farligt gods.
 
 
Kontakt:
No such user