Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rapport från möte med FN:s arbetsgrupp för transport av farligt gods på väg

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-05-13 kl. 13:09
Här kan du läsa vilka bestämmelser som diskuterades samt vilka beslut som fattades gällande ADR under det 90:e mötet med WP.15.
De flesta av de bestämmelser som har beslutas under detta möte kommer att införas i ADR i 2013 års version.
 
Utöver muntliga synpunkter på andra länders förslag, presenterade Sverige sex dokument under mötet varav fyra bestod av tolkningsfrågor.
 
Bland de svenska dokumenten kan särskilt nämnas ett förslag som Sverige utarbetat i samarbete med Tyskland (2011/6). Förslaget rörde skyltning med orangefärgade skyltar baktill på uppställda släp som inte är kopplade till en dragbil. Detta regleras inte i ADR i dag vilket är en stor säkerhetsbrist.
 
Förslaget innebar vidare att bestämmelserna om skyltning bättre kommer att överensstämmer med de krav som ställs i RID för kombitransport.
 
Förslaget fick stort stöd och antogs. Sverige har i dag nationella bestämmelser som reglerar detta, men då bestämmelsen nu kommer att föras in i 2013 års utgåva av ADR kan den nationella avvikelsen tas bort.
 
Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se