Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rapport från harmoniseringsmöte (Joint) om regler för transport av farligt gods på järnväg, väg och inre vattenvägar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-10-02 kl. 13:29
Den 17-21 september 2012 hölls inom UNECE:s Inland Transport Committee ett s.k. Joint-möte om regelverken för transport av farligt gods på järnväg, väg, och inre vattenvägar (RID/ADR/ADN).
De beslut som fattades vid mötet är vägledande eftersom mötet är ett harmoniseringsmöte mellan RID-Fachausschuß (Committee of Experts for the Carriage of Dangerous Goods on Rail) och WP.15 (Working Party on the Transport of Dangerous Goods on Road). De formella besluten fattas sedan vid de möten som hålls för respektive transportslag.
 
Vid Joint-mötet behandlades ett 10-tal officiella förslag och därtill kom 40 INF-papper. Eftersom mötet var det första i nästa tvåårsperiod, inför revideringen av RID/ADR/ADN 2015, fattades få principiella beslut och många av förslagen kommer att studeras vidare och beslutas om vid senare tillfälle. Ett av förslagen som mötet antog var det förslag till revidering av bestämmelserna för transport i bulk i kapitel 7.3 som tagits fram i en arbetsgrupp under ledning av Storbritannien. Sverige har deltagit aktivt i detta arbete.
 
Sverige uppmärksammade mötet på att referensen till standard om ackreditering måste ändras i linje med gällande EU-förordning 765/2008. Mötet tog beslutet och en rättelse i aktuella avsnitt i bestämmelserna kommer att ske så snart som möjligt.
 
En officiell rapport från Joint-mötet som sammanfattar respektive föreslag presenteras på FN:s webbplats om några veckor, beteckning ECE/TRANS/WP.15/AC.1/128. 
 
Till FN:s webbplats

 

 

 
Nästa Joint-möte äger rum den 18-22 mars 2013 i Bern.
Kontakt:
Brita Skärdin Brita.Skardin@msb.se