Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt multilateralt avtal M317 om transport av fast medicinskt avfall eller smittförande avfall, Kategori A

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-04-04 kl. 08:15
MSB har skrivit på det multilaterala avtalet M317 för att medicinskt eller smittförande avfall i kategori A i fast form ska kunna transporteras till destruktion. Detta avtal anger när avfallet får klassificeras enligt ett nytt UN-nummer 3549 samt vilka typer av förpackningar som får användas till avfallet.

Avtalet innebär att avfall i form av lakan, madrasser och kläder m.m. som har förorenats med eller misstänks ha förorenats med smittförande ämnen i kategori A, t.ex. Ebolavirus, på ett praktiskt och säkert sätt, nu kan transporteras till destruktion.

Bestämmelserna som anges i avtalet har införts i den 21:e utgåvan av FN-rekommendationerna och kommer med all sannolikhet även att införas i ADR/RID 2021.

Avtalet är giltigt till och med den 31 december 2020.

Ladda ner avtalet

Kontakt:
Camilla Oscarsson Camilla.Oscarsson@msb.se