Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt internationellt möte rörande ADR 2015, lämna dina synpunkter på förslagen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-04-15 kl. 12:48
Den 14-16 maj äger nästa möte rum som behandlar ändringar i ADR 2015. MSB har sammanfattat de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR 2015. Nu kan du lämna synpunkter på de förslag som berör din organisation.
När MSB skickar ut remisser på föreskrifterna om ADR/RID kan bara språkliga synpunkter på texterna beaktas eftersom det handlar om regler som redan har beslutats internationellt. Genom internationella överenskommelser är Sverige skyldig att följa dessa bestämmelser.
För att kunna påverka och ändra de texter som finns i ADR/RID behöver synpunkter från branschorganisationer, myndigheter och övriga berörda nå MSB innan besluten fattas internationellt.
 
MSB vill därför informera om och trycka på betydelsen av att läsa och lämna synpunkter på de förslag som diskuteras vid de olika internationella möten om transport av farligt gods där MSB representerar Sverige. Det är enbart vid dessa mötet som Sverige har möjlighet att påverka reglerna genom att föreslå ändringar och att rösta för eller emot en ny eller ändrad bestämmelse.
 
Inför det kommande mötet med WP.15, FN:s arbetsgrupp för transport av farligt gods på väg, har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras. Förslagen kan komma att medföra ändringar i ADR 2015.

Lämna din organisations synpunkter

MSB önskar synpunkter på de förslag som berör din organisation. MSB kommer inför det internationella mötet att beakta de synpunkter som lämnats senast den 2 maj 2013 för att sedan ta ställning till vilken position Sverige ska anta vid respektive förslag på mötet.

Synpunkter lämnas till

Katarina Ström

katarina.strom@msb.se 

Bo Zetterström

bo.zetterstrom@msb.se

 

Läs mer

 

 
Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se