Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya föreskrifter om ackreditering av organ som ska kontrollera fordon för transport av farligt gods

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-05-25 kl. 13:37
Att Bilprovningens monopol tagits bort för att även låta andra besiktningsorgan kontrollera fordon innebär att dessa organ ska vara ackrediterade i en särskild ordning.
Det huvudsakliga syftet med våra föreskrifter är att ställa krav på kontrollorganen, inklusive utbildnings- och kompetenskrav på kontrollorganens personal. Det bakomliggande syftet är att säkerställa att kontrollen av ADR-fordon på den avreglerade marknaden är av god kvalitet och att det inte finns någon risk för försämring av transportsäkerhet och konsekvenser vid en olycka. Föreskrifterna gäller som tillägg till de föreskrifter som Transportstyrelsen utfärdat för ackreditering av organ för besiktning av fordon.
 
De nya föreskrifterna gäller från och med 1 juli 2011.

Kontakt:
No such user