Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya föreskrifter om ackreditering av kontrollorgan och certifieringsorgan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-01-21 kl. 13:05
Den 16 februari 2009 träder nya föreskrifter i kraft om ackreditering av organ som ska utföra kontroll av tankar respektive certifiering av förpackningar, IBC-behållare och storförpackningar, avsedda för transport av farligt gods på land.
Föreskrifterna ersätter SRVFS 1999:2, 1999:3 och 1999:4 utfärdade av dåvarande Räddningsverket.
 
Föreskrifterna vänder sig till verksamheter som är behöriga, eller önskar få behörighet, att antingen kontrollera tankar eller certifiera förpackningar, IBC-behållare och storförpackningar för transport av farligt gods på land enligt gällande författningar (ADR-S och RID-S).
 
Liksom i tidigare författningar är ackreditering enligt lagen om teknisk kontroll en grundförutsättning för att få behörighet. Swedac, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll, är nationellt ackrediteringsorgan i Sverige och svarar för den ackreditering och kompetensprövning som är nödvändig. Verksamheter som önskar få behörighet kan därför vända sig direkt till Swedac.
 
Kontakt:
Joakim Agås joakim.agas@msb.se