Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Möte med den internationella arbetsgruppen för ADR, WP.15, i november

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-10-14 kl. 11:17
Inför nästa internationella möte den 3-7 november har MSB sammanfattat de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR 2017, men eventuellt även i ADR 2015.

För att kunna påverka och ändra de texter som finns i ADR behöver synpunkter från branschorganisationer, myndigheter och övriga berörda nå MSB innan besluten fattas internationellt. MSB vill därför informera om betydelsen av att läsa och lämna synpunkter på de förslag som diskuteras vid de olika internationella möten om transport av farligt gods där MSB representerar Sverige. Det är enbart vid dessa möten som Sverige har möjlighet att påverka reglerna genom att föreslå ändringar och att rösta för eller emot förslag på nya eller ändrade bestämmelser.

När MSB skickar ut remiss på föreskrifterna ADR/RID kan endast språkliga synpunkter på texterna beaktas eftersom det handlar om regler som redan har beslutats internationellt. Genom internationella överenskommelser är Sverige skyldigt att följa dessa bestämmelser.

Inför nästa möte gällande reglerna för transport av farligt gods på väg (WP.15) den 3-7 november har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras.

På sidan nedan under rubriken "Förslag inför mötet i november 2014" hittar du MSB:s dokumentsammanställning och kontaktuppgifter för att lämna synpunkter.

WP15-möten

Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se