Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB deltar på lastbilsmässan 22-25 augusti

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-17 kl. 15:36
MSB finns på plats på årets lastbilsmässa, Elmia Lastbil 2018, för att svara på frågor om det nya examinationssystemet för ADR-förare och om transport av farligt gods.

Från 1 mars 2019 kommer examinationen för ADR-förare att ske i Trafikverkets system för kunskapsprov där alla körkortsbehörigheter genomförs. Tidigare har examinationen utförts hos utbildningsanordnare. Syftet med integrationen i systemet är att stärka kunskapen hos förare som transporterar farligt gods och skapa förutsättningar för en säker examination.

– Vi kommer finnas på plats i monter B01:19 för att svara på frågor om det nya examinationssystemet och självklart finns vi också tillgängliga för att svara på andra frågor om transport av farligt gods, säger Jan Nilsson som arbetar på MSB:s enhet för säker hantering av farliga ämnen.

Mässan äger rum den 22-25 augusti, här hittar du mer information.

Mer information om nya examinationssystemet för ADR-förare.

Kontakt:
Jan Nilsson Jan.Nilsson@msb.se