Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Lämna synpunkter på förslag till kommande regelverk ADR/RID 2015

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-02-15 kl. 10:32
Inför nästa internationella möte den 18 -22 mars har MSB sammanfattat de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2015.
När MSB skickar ut remisser på föreskrifterna om ADR/RID kan bara språkliga synpunkter på texterna beaktas eftersom det handlar om regler som redan har beslutats internationellt. Genom internationella överenskommelser är Sverige skyldig att följa dessa bestämmelser.
För att kunna påverka och ändra de texter som finns i ADR/RID behöver synpunkter från branschorganisationer, myndigheter och övriga berörda nå MSB innan besluten fattas internationellt.

MSB vill därför informera om och trycka på betydelsen av att läsa och lämna synpunkter på de förslag som diskuteras vid de olika internationella möten om transport av farligt gods där MSB representerar Sverige. Det är enbart vid dessa mötet som Sverige har möjlighet att påverka reglerna genom att föreslå ändringar och att rösta för eller emot en ny eller ändrad bestämmelse.

Inför mötet gällande reglerna för transport av farligt gods på väg och järnväg (Jointmötet) den  18 – 22 mars har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras. Förslagen kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2015.

Lämna din organisations synpunkter

MSB önskar synpunkter på de förslag som berör din organisation och kommer inför det internationella mötet att beakta de synpunkter som lämnats senast den 6 mars 2013 för att ta ställning till vilken position Sverige ska anta vid respektive förslag på mötet.
 
Synpunkterna lämnas till
 
 
 
 
Kontakt:
Brita Skärdin Brita.Skardin@msb.se