Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Internationellt möte rörande ADR i maj, WP.15

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-04-15 kl. 09:16 | Uppdaterad:2014-01-07 kl. 13:11
Inför nästa internationella möte den 21 -25 mars har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2013.
Inför nästa internationella möte den 3-5 maj har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR 2013.
 
När MSB skickar föreskrifterna om ADR/RID på remiss kan bara språkliga synpunkter på texterna beaktas eftersom det handlar om regler som redan har beslutats internationellt. Genom internationella överenskommelser är Sverige skyldig att följa dessa bestämmelser.
 
För att kunna påverka och ändra de texter som finns i ADR/RID behöver synpunkter från branschorganisationer, myndigheter och övriga berörda nå MSB innan besluten fattas internationellt .
 
MSB vill därför informera om, och poängtera betydelsen av att läsa och lämna synpunkter på de förslag som diskuteras vid de olika internationella möten om transport av farligt gods där MSB representerar Sverige.
 
Det är enbart vid dessa möten som Sverige har möjlighet att påverka reglerna genom att föreslå ändringar och att rösta för eller emot en ny eller ändrad bestämmelse.

WP.15, FN:s arbetsgrupp för regler för transport av farligt gods på väg (ADR)

Inför nästa möte med WP.15 den 3-5 maj har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR 2013.
 
MSB önskar synpunkter på de förslag som berör dig och din organisation och kommer inför det internationella mötet att beakta dessa synpunkter och besluta vilken position Sverige ska anta vid respektive förslag på mötet.
 
Läs de internationella förslagen i sin helhet på FN:s webbplats
 
Välj Working Documents respektive Informal Documents för de enskilda förslagen
 
Läs MSB:s sammanställning av FN:s dokument översatt till svenska

Synpunkter 

Lämna dina synpunkter på de dokument som ska behandlas senast den 25 april 2011 till katarina.strom@msb.se eller bo.zetterstrom@msb.se.
 
Vi vill gärna ha dina synpunkter skriftligt.
Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se