Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Internationellt möte om regler för transport av farligt gods på väg (ADR)

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-04-18 kl. 15:31
Inför nästa internationella möte som hålls den 8 – 10 maj 2012 har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2015. Även beslut om vissa mindre ändringar till 2013 års utgåva kan komma att beslutas om.
När MSB skickar föreskrifterna om ADR/RID på remiss kan bara språkliga synpunkter på texterna beaktas eftersom det handlar om regler som redan har beslutats internationellt. Genom internationella överenskommelser är Sverige skyldig att följa dessa bestämmelser.
 
För att kunna påverka och ändra de texter som finns i ADR/RID behöver synpunkter från branschorganisationer, myndigheter och övriga berörda nå MSB innan besluten fattas internationellt.

Endast vid de internationella mötena kan Sverige påverka

MSB vill därför informera om och poängtera betydelsen av att läsa och lämna synpunkter på de förslag som diskuteras vid de olika internationella möten om transport av farligt gods där MSB representerar Sverige.
 
Det är enbart vid dessa möten som Sverige har möjlighet att påverka reglerna genom att föreslå ändringar och att rösta för eller emot en ny eller ändrad bestämmelse.
 
Inför mötet med WP.15 i maj har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras. Förslagen kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2015 och de kan även innebära vissa mindre ändringar i 2013 års utgåva.

Lämna din organisations synpunkter

MSB önskar synpunkter på de förslag som berör din organisation och kommer inför det internationella mötet att beakta de synpunkter som lämnats senast den 1 maj 2012 och besluta vilken position Sverige ska anta vid respektive förslag på mötet.
 
Synpunkterna som rör de aktuella förslagen lämnas till Katarina Ström, katarina.strom@msb.se eller till Bo Zetterström, bo.zetterstrom@msb.se
 
Läs MSB:s dokumentsammanställning
Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se