Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Internationellt möte om regler för transport av farligt gods, FN-rekommendationerna

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-06-04 kl. 10:38
Inför nästa internationella möte den 25 juni - 4 juli har MSB sammanfattat de förslag som kommer att diskuteras och som kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2015 via FN-rekommendationerna.
När MSB skickar ut remisser på föreskrifterna om ADR/RID kan bara språkliga synpunkter på texterna beaktas eftersom det handlar om regler som redan har beslutats internationellt. Genom internationella överenskommelser är Sverige skyldig att följa dessa bestämmelser.
För att kunna påverka och ändra de texter som finns i ADR/RID behöver synpunkter från branschorganisationer, myndigheter och övriga berörda nå MSB innan besluten fattas internationellt.
 
MSB vill därför informera om och trycka på betydelsen av att läsa och lämna synpunkter på de förslag som diskuteras vid de olika internationella möten om transport av farligt gods där MSB representerar Sverige.
 
Det är enbart vid dessa mötet som Sverige har möjlighet att påverka reglerna genom att föreslå ändringar och att rösta för eller emot en ny eller ändrad bestämmelse.
 
Inför mötet med subkommittén 25 juni - 4 juli har MSB gjort en sammanfattning av de förslag som kommer att diskuteras. Förslagen kan komma att medföra ändringar i ADR/RID 2015 och även i kommande regler för sjö och luft. 

Lämna din organisations synpunkter

MSB önskar synpunkter på de förslag som berör din organisation och kommer inför det internationella mötet att beakta de synpunkter som lämnats senast den 19 juni 2012 och besluta vilken position Sverige ska anta vid respektive förslag på mötet.
 
Synpunkterna lämnas till
 
Josefine Gullö (josefine.gullo@msb.se) eller
Camilla Oscarsson (camilla.oscarsson@msb.se)
 
Kontakt:
Josefine Gullö Josefine.Gullo@msb.se