Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förslag på åtgärder för att stärka och utveckla transportskyddet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-05-08 kl. 09:48
Den 1 november 2012 gav regeringen ett gemensamt uppdrag till MSB och Transportstyrelsen att föreslå åtgärder för att stärka och utveckla transportskyddet vid transport av farligt gods på väg och järnväg.
MSB och Transportstyrelsen har redovisat uppdraget i en gemensam rapport till Försvarsdepartementet. De åtgärder som har föreslagits behandlar bl.a. vägledning, kunskapshöjning, framtagning av scenarier för övning, översyn av regler för övervakning av uppställda fordon och lista över farligt gods med hög riskpotential, fler myndigheter med tillsynsansvar och att göra ADR-intyget till en behörighet.
Kontakt: Enheten för farliga ämnen registratur@msb.se