Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Beslut rörande transport av farligt gods i tunnlar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-12-02 kl. 08:49
Den 1 december har regeringen beslutat om ändring i trafikförordningen (1998:1276), förordningen om vägtrafikdefinitioner (2001:651) och vägmärkesförordningen (2007:90). Bestämmelserna träder i kraft den 1 januari 2012.
De nya reglerna innebär att när en länsstyrelse beslutar om restriktioner för transport av farligt gods i en tunnel ska länsstyrelsen även besluta om vilken tunnelkategori A-E som tunneln tillhör. Genom regeländringarna skapas också de nya vägmärken och tilläggstavlor som ska användas för utmärkning av tunnlar som har restriktioner för transport av farligt gods.
 
I dagsläget är det 9 svenska tunnlar som har restriktioner för farligt gods-transporter, 3 i Göteborg och 6 i Stockholm. Utöver dessa har även Öresundsförbindelsen restriktioner mot transport av farligt gods
 
Kontakt:
Katarina Ström Katarina.Strom@msb.se