Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Antagonistiska hot mot transporter av farligt gods

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-05-12 kl. 09:56
Riksrevisionen har rekommenderat Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att behandla antagonistiska hot mot farligt gods i sina årliga analyser av samhällets krisberedskap.
MSB har tagit fram en rapport som behandlar olika typer av antagonistiska hot mot transporter av farligt gods, redogör övergripande för hur det förebyggande arbetet ser ut och bedömer förmågan att motstå och hantera antagonistiska hot mot transporter av farligt gods.
 
MSB bedömer att förmågan att motstå och hantera ett antagonistiskt hot mot transporter av farligt gods i dagsläget är bristfällig.
 
Förslagen i rapporten syftar till att framöver få en bättre bild av hoten mot och skyddet av farligt gods i myndigheternas risk- och sårbarhetsanalyser, att förbättra krisberedskapsförmågan och att förbättra samverkan inom området.
 
Rapporten riktar sig till de myndigheter som på olika sätt ansvarar för området transporter av farligt gods.
 
Kontakt:
No such user