Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vart tionde hem saknar en fungerande brandvarnare – värvningstävling till SMS-tjänst ska få fler att testa regelbundet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-11-28 kl. 08:00
Den 1 december infaller den årliga Brandvarnardagen. Dagen uppmärksammar att en fungerande brandvarnare är det bästa skyddet mot brand i hemmet. Samma dag lanserar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) en tävling där allmänheten uppmanas att värva nya prenumeranter till en SMS-tjänst som påminner om att testa sin brandvarnare.

För två år sedan tog nätverket Aktiv mot brand, som MSB driver, initiativ till en SMS-tjänst som kostnadsfritt skickar en påminnelse om att testa brandvarnaren. Fler än 13 000 personer har hittills registrerat sig som prenumeranter på tjänsten, som finns på www.skyddadigmotbrand.se.

– I Sverige inträffar det ungefär 6 000 bostadsbränder varje år, varav många under december och januari. De flesta hushåll har en brandvarnare, men i vart tionde hem fungerar den inte. För att fler ska testa sin brandvarnare regelbundet vill vi att så många som möjligt ska registrera sig på vår SMS-tjänst, säger Anders Lundberg, brandingenjör på MSB.

Värvningstävlingen för allmänheten startar i samband med brandvarnardagen den 1 december och pågår till och med den 15 december. Tävlingen kommer att marknadsföras i olika digitala kanaler och flera av Aktiv mot brands medlemmar lyfter fram tjänsten i sina lokala kampanjer.

Den som värvar flest nya prenumeranter till SMS-tjänsten vinner en dags praktik på en brandstation eller en iPad. Alla som värvar minst en prenumerant kan vinna en designad brandvarnare.

Mer information om tävlingen finns på www.skyddadigmotbrand.se.

Kontakt:

MSB Presstjänst

070-321 88 74

kommunikation@msb.se

aktivmotbrand@msb.se

Kontakt: MSB Presstjänst kommunikation@msb.se