Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tävling ska värva fler till sms-tjänst om test av brandvarnare

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-11-02 kl. 13:13
Förra hösten lanserade MSB sms-tjänsten som påminner om att testa brandvarnaren. I år byggs tjänsten ut med en värvningstävling som startar på Brandvarnardagen 1 december. Den som värvar flest nya prenumeranter vinner ett pris.

Tjänsten finns på Skyddadigmotbrand.se

- När vi förbättrade tjänsten i våras nämnde några i testpatrullen att de själva inte behövde den men att "barnen eller en släkting" verkligen behövde påminnas. Det sådde ett frö till årets tävling, berättar Alexandra Johansson, ansvarig för kampanjen Aktiv mot brand på MSB.

Idag har 13 000 privatpersoner valt att registrera sig för att få sms-påminnelsen. De flesta har valt att bli påminda 1 gång om året.  

Enkelt att sprida på Brandvarnardagen 1 december

I år infaller Brandvarnardagen på en torsdag. Digital annonsering om tävlingen sker 1-15 december. Både tävlingen och den nuvarande tjänsten kan enkelt spridas i kampanjarbete och den används ofta av olika organisationer som arbetar för bra brandskydd i bostäder.

Registreringen till sms-tjänsten görs enkelt. Det är liten ansträngning som krävs för att bättra på den egna säkerheten.

Mer om Aktiv mot brand

Kontakt:
Alexandra Johansson alexandra.johansson@msb.se