Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB säljer inte produkter och gör inte hembesök

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-05-19 kl. 10:25
Det händer att privatpersoner blir uppringda av företag som vill sälja produkter, där den som ringer säger att det sker i samarbete med MSB. Det stämmer inte.

I MSB:s uppdrag ingår inte att sälja produkter inom brandskydd, krisberedskap eller något annat område.

MSB ger heller inte i uppdrag åt något företag att sälja produkter eller att göra någon form av besök, brandsyn eller tillsyn. Det är endast kommunen (räddningstjänsten) som har rätt att genomföra tillsyn av brandskyddet.

Många räddningstjänster erbjuder hembesök för att informera om brandskydd, men då är det föranmält och sker med räddningstjänstens personal som kan legitimera sig.

Blir du utsatt för en försäljare som marknadsför sin produkt eller tjänst på ett vilseledande sätt kan du anmäla det till Konsumentverket.

Läs mer om hur du skyddar dig mot brand i din bostad

Kontakt:
Per Karlsson Per.Karlsson@msb.se