Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Högt betyg för Aktiv mot brands kampanjfilm

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-01-16 kl. 16:18
Biobesökarna gillar kampanjfilmen Sov gott. Vakna fort. med Anders Öfvergård, känd som arga snickaren. I SF-bios undersökning av bioreklam uttrycker besökarna att budskapet är tydligt och att filmen vänder sig till dem.

Det sammantagna betyget i undersökningen hör till ett av de allra högsta sen SF-startade med nuvarande mätningar, 2009.

Det är verkligen ett bra betyg. Anders Öfvergård lyckas förmedla budskapet i tuff konkurrens med reklam från internationellt kända varumärken, säger Alexandra Johansson ansvarig för Aktiv mot brand.

Filmen har visats på landets alla SF-biografer under två veckor i december då 525 000 personer gick på bio. Mätningen är en del i en större uppföljning av kampanjen vilken ska vara klar till i början av februari.

Om undersökningen

  • Undersökningen gäller visningsperiod 48-49/2013.
  • Undersökningen genomfördes som webbenkät.
  • Antal respondenter: 417 personer som varit på bio under perioden.

Läs mer om kampanjen på SF-bio

Se filmen på DinSäkerhet.se, öppnas i nytt fönster

Kontakt:
Karin Albinson Karin.Albinson@msb.se