Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förebyggandekonferens med brandskydd i fokus

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-04-14 kl. 10:47
Brandskydd i olika boendemiljöer är en viktig fråga och för landets räddningstjänster är det av särskilt stort intresse eftersom det är i dessa miljöer som de flesta dödsbränder och andra typer av bränder med allvarliga konsekvenser inträffar. En särskild utmaning är att få till och upprätthålla en god brandsäkerhet på våra asylboenden med tanke på de stora flyktingsströmmar vi har idag.

Brandskydd är temat för den Förebyggandekonferens som hålls i Karlstad den 15-16 april och som lockar över 400 deltagare från räddningstjänster i hela Sverige. Bland annat medverkar Haverikommissionen och redogör för utredningen om dödsbranden som krävde tre människoliv på ett HVB-hem i Norrtälje 2013. Vidare kommer ett antal programpunkter att handla om hur man får till ett bra brandskydd i bland annat asylboenden – som ofta bedrivs i byggnader som uppförts för en helt annan verksamhet från början.

Våra Förebyggandekonferenser, som genomförs vartannat år, är uppskattade bland räddningstjänsterna i landet, säger enhetschef Patrik Perbeck. Här tar vi upp vad som är på gång inom området och ger deltagarna möjlighet att såväl underhålla nätverk som att skaffa sig nya.

Fakta

Konferensen genomförs 15-16 april på Karlstads Congress and Culture Center.

Läs mer om programmet på msb.se/forebyggandekonferensen

Hashtag för konferensen på Twitter är #förebygg 2015

Kontakt:
Patrik Perbeck Patrik.Perbeck@msb.se