Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dags för Skånsk Brandskyddsdag 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-08-24 kl. 15:57
Under årets upplaga av Skånska Brandskyddsdag är det fokus på hur man ska ta hand om all kunskap som finns om brand och brandskydd och omsätta det i praktiken.

- I år fokuserar Skånsk brandskyddsdag på lärande, berättar Per Björkman, verksamhetsledare och VD för Brandskyddsföreningen Skåne. Så mycket som vi vet idag om brand och brandskydd har vi aldrig vetat, fortsätter han. Ny kunskap tillförs brandskydds- och säkerhetsområdet genom forskningsresultat, vägledningar och utvecklingsprojekt. Ändå lyckas vi inte nå ända fram beträffande färre bränder och antal omkomna i bränder. Hur tillämpar vi den nya kunskap som tillförs idag och hur kan vi göra det bättre i framtiden?, frågar sig Per Björkman.

Under rubriker som Hur kan räddningstjänsten och forskarvärlden samverka?, Lärande i räddningstjänsten-finns det några hinder? och Nästa generations olycksförebyggande för bostadsbränder-2.0! talar forskare från Göteborgs universitet, RISE och verksamhetsansvarig från Räddningstjänsten Syd.

MSBs generaldirektör Dan Eliasson medverkar också under årets Skånsk Brandskyddsdag. Under rubriken Myndighetens syn på lärande för ett tryggare och säkrare samhälle? kommer Eliasson att tala om MSB som en central aktör i samhällets arbete för ökad trygghet och säkerhet, om de nya utmaningar och förändringar i omvärlden samt om det rådande säkerhetsläget som påverkar hur erfarenheter och lärande behöver tas tillvara med nya friska ögon.

På utställarplats medverkar från MSB även Rakel och ledningssystem och RIB och 90 sekunder.

Skånsk Brandskyddsdag äger rum den 13 september på MSB Revinge.

Anmälan sker via Brandskyddsföreningens webbplats. Där finns också detaljerat program för dagen.

Kontakt:
Annika Hansdotter Annika.Hansdotter@msb.se