Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brandskydd i bostäder - för dig som ger råd

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-06-03 kl. 09:00
Nu finns en sammanfattad version av de gemensamma rekommendationer för brandskydd i bostäder som blev klara 2014. Den riktar sig till dig som ska ge råd. Det är ett stöd till varför vi rekommenderar brandvarnare, pulversläckare och brandfilt.

I rekommendationerna finns även information om hur man testar och kontrollerar sin utrustning, hur ofta och vilka krav som ställs från befintlig lagstiftning och branschnormer samt den situation som vi har idag gällande orsaker till bränder i bostäder.

Brandskydd i bostäder –  för dig som ger råd
Den här informationen riktar sig till dig som ger råd om brandskydd i bostäder till privatpersoner. Brandskydd i bostäder ger dig bakgrun...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB693
Antal
Ej i lager
 

Om du vill dela ut ett blad när du informerar har vi Skydda dig mot brand, som riktar sig till den enskilde. Och om du får frågor om rekommendationerna på bladet så finner du svar i denna folder.

Bakom rekommendationerna står MSB, BrandvarnareGruppen, Boverket, Brandskyddsföreningen Sverige, Svensk Försäkring, Räddningstjänsten Höganäs, Räddningstjänsten DalaMitt, Svebra och Fastighetsägarna Sverige samt den nationella samverkansgruppen för brandskydd.

Rekommendationerna är ett resultat från projektet Gemensamma rekommendationer som har genomförts inom Nationella strategin för stärkt brandskydd för den enskilda människan. Målen i strategin är

  • Antalet döda och svårt skadade vid bränder i bostadsmiljö ska minskas med minst en tredjedel till år 2020.
  • Medvetenheten hos enskilda om brandrisker och hur man ska agera i händelse av brand ska öka.
  • Andelen fungerande brandvarnare och brandskyddsutrustning i bostäder ska öka.

Beställ Skydda dig mot brand att dela ut när du informerar

Läs mer om projektet Gemensamma rekommendationer för brandskydd i bostäder

Kontakt:
Karin Albinson Karin.Albinson@msb.se