Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säkerhet för seniorer i höstens kampanjer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-03-07 kl. 13:59
I höst hamnar säkerhet för seniorer i fokus. Risken för fall och brand är prioriterade frågor. MSB stöttar de organisationer som vill vara med och sprida kännedom om vad man kan göra för en säkrare vardag genom Peppar peppar… och Aktiv mot brand-kampanjen.

I år väljer vi att sprida kännedom om hur man kan förhindra fallolyckan och branden. Innehållet till kampanjdagen 1 oktober är mer nischat i år, säger Inger Mörk ansvarig för äldres säkerhet på MSB.

En annan skillnad är att mer löpande kommunicera säkerhet för äldre. Frågor om trygghet och säkerhet ska uppmärksammas under en längre period än just på kampanjdagar.

Vi vill att anhöriga till äldre blir medvetna om att risken för olyckor ökar med stigande ålder. Som anhörig kan man hjälpa till med att göra hemmet säkrare. Vi kommer att ge tips och råd i sociala medier, fortsätter Inger Mörk.

Brandskydd i hemmet

I takt med att fler och fler äldre bor kvar hemma längre ökar behovet av att anpassa brandskyddet i hemmet. Den här frågan uppmärksammas i och med Brandskyddsveckan, vecka 37 och även på internationella äldredagen, i oktober.  De organisationer och föreningar som vill vara med och sprida kännedom om säkerhet för seniorer anpassar själv tidpunkt för aktiviteter och val av material, så att det passar de lokala förutsättningarna. 

Peppar, peppar... En dag för seniorers säkerhet 2014

Aktiv mot brand

Kontakt:
No such user