Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Aktiv mot brand med när äldres säkerhet står i fokus

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-08-22 kl. 10:34
På FN:s internationella äldredag den 1 oktober sätter MSBs kampanj Peppar peppar äldres säkerhet i fokus. Kampanjen inriktar sig på att synliggöra risker i vardagen och åtgärder för att förebygga olyckor och skador. Nytt för i år är att frågan om brandrisker och brandskydd för seniorer blir en del av upplägget.

Broschyr, informationsblad och annonser från Aktiv mot brand ingår i årets kampanjmaterial och kan användas vid lokala evenemang. I kampanjmagasinet Vital finns också ett reportage om köksbränder och spisvakt.

Peppar peppar genomförs för fjärde året i rad och i många kommuner runt om i landet blir det aktiviteter som till exempel öppet hus med prova på, tipspromenad eller underhållning. Initiativen är många, alla med syftet att livet ska levas friskare, längre och säkrare.

Beställ eller ladda ned material till Peppar peppar 1 oktober

Mer om Peppar peppar

Syftet med Aktiv mot brand är att minska antalet bostadsbränder och där är seniorer en prioriterad målgrupp.

Läs mer om kampanjen

Kontakt:
Alexandra Johansson alexandra.johansson@msb.se
No such user