Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Säkerhetspolitik.se

Säkerhetspolitik.se

Tipsa om artikeln
Webbplatsen Säkerhetspolitik.se är en lärande kunskapswebb som främst vänder sig till elever och lärare i gymnasieskolan. Säkerhetspolitik.se tar upp frågor som rör vår gemensamma säkerhet.

På Säkerhetspolitik.se finns information om hot och risker mot samhällets och individens säkerhet och om vår beredskap att förebygga och hantera kriser och krig.

Webbplatsen innehåller även information om Sveriges samhällsskydd och beredskap, det svenska försvarets uppgift, svenska civila och militära insatser i kris- och krigshärdar och om bakgrunden till ett trettiotal pågående konflikter i världen.

För lärare finns en särskild ingång med tips på hur man kan använda sig av innehållet på webbplatsen i undervisningen. Innehållet vänder sig främst till lärare i samhällskunskap på gymnasiet, men även till lärare inom andra ämnen. Vissa delar kan även användas för så väl högstadieelever som universitetsstudenter.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ansvarar för webbplatsen Säkerhetspolitik.se. I produktionen av innehållet samarbetar MSB med en lång rad myndigheter och organisationer. Exempelvis är Utrikespolitiska institutet och Institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet författare till texter om pågående konflikter under ingången Världskartan.

Publicerad: 2009-11-22 kl. 16:05 | Senast granskad:2015-05-20 kl. 08:37
Kontakt: Säkerhetspolitik.se redaktionen@sakerhetspolitik.se